Hamburgerbrød

50 g tørrgjær
500 g hvetemel
2 egg
4 dl vann
3 ss smeltet smør
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 ss melk
1 ss sesamfrø

Hamburger

400 g karbonadedeig
200 g kjøttdeig
1 egg
1 ss dijonsennep
salt og pepper
osteskiver til å smelte på toppen

Mangosalsa

mango
rødløk
chili
koriander
lime

Currydressing

majones
rømme
curry

Tilbehør

salatblader
avokado
tomater
rødløk
bacon
potetgull eller french fries

Mangosalsa.jpg

Slik gjør du:

Hamburgerbrød
Start med deigen til hamburgerbrødene.

Hell 50 g tørrgjær i en bolle sammen med 200 g hvetemel og lunkent vann. La det stå i 10 min for å se om gjæringsprosessen virker.

Hell så i 1 egg, resten av melet, salt og sukker og kjør sammen til en klebrig deig i en kjøkkenmaskin i ca. 6 minutter. Smør en bolle med olivenolje, hell i deigen og sett den til heving til den har doblet i størrelse (ca. 1-2 timer).

Legg så deigen over på kjøkkenbenken og del opp i 6 emner. Rull de til fine runde boller og legg de på bakepapir og hev i 1 time til.

Bland 1 egg og melk og smør forsiktig på bollene. Strø over sesamfrø og stek i ovnen i 15 minutter på 190 °C.

Kilde: https://www.nrk.no/mat/hjemmelaget-hamburger-og-hamburgerbrod-med-avokado-og-mangosalsa-1.11625257