oppskrifter_hovedbilde.jpg
oppskrifter_hovedbilde.jpg

Korn og kjøtt


Vi på Ousdal Gård er opptatt av å lage mat vi selv vil spise, basert på økologiske kvalitetsråvarer. På denne siden har vi samlet noen av våre favorittoppskrifter vi håper du vil prøve ut.

SCROLL DOWN

Korn og kjøtt


Vi på Ousdal Gård er opptatt av å lage mat vi selv vil spise, basert på økologiske kvalitetsråvarer. På denne siden har vi samlet noen av våre favorittoppskrifter vi håper du vil prøve ut.

Det beste hamburgerbrødet

2 1/2 dl melk
1 dl vann
1 ss sukker
3/4 ts salt (ca.)
25 g fersk gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
500 g hvetemel (ca.)
50 g smør, i terninger

vann + sesamfrø
til pensling og dekor

Hamburgerbrod.jpg

Slik gjør du:

Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart.

Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk farten underveis.

Du skal nå ha en elastisk og smidig og fin deig som lett lar seg forme (hvis ikke, tilsett mer mel eller vann dersom deigen din er hhv klissete eller fast). Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (ca. 60 minutter).

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Ha deigen på melet underlag og del den i 10 emner à ca. 100 gram. Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i 30-45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø. Dersom brødene har hevet seg mye i høyden kan du presse de forsiktig ned med håndflaten.

Stek brødene på midterste rille i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl brødene på rist.

Lag hamburgere og saus etter smak og behag og fyll hamburgerbrødet ditt som du selv vil ha det.

Kilde: https://trinesmatblogg.no/recipe/kjempegode-hamburgerbrod/


Hamburger med blåmuggostrøre og karamellisert løk

Hamburger

400 g Kjøttdeig
400 g Karbonadedeig
1 ts Dijonsennep
1 ts Worcestersaus
Salt og pepper
En pakke Bacon
10 blader Salat

Karamellisert Løk

2 stk Gul løk
1 ss Smør
1 ss Olje
1 ss Brunt sukker
6-7 ss Balsamikoeddik
1 klype Salt

Blåmuggostsaus

150 g Myk blåmuggost
4 ss Creme fraiche
1 ss Olivenolje
1 ts Worcestersaus
2-3 ss Gressløk

Blaamugg.jpg

Slik gjør du:

Hamburger 5 stk
Det første du gjør er å blande sammen kjøttdeig, karbonadedeig, dijonsennep, worchestersaus, salt og pepper. Kna slik at alt blander seg. Form 5 burgere og sett kjølig mens du lager resten.

Karamellisert løk
Skrell løken, kutt dem i to og skjør tynne skiver. Varm smør og olje i en stekepanne og tilsett løken. Når løken begynner å bli brun, tar ca 10 minutter på medium varme så tilsetter du sukker. Bland alt godt sammen. Ha tilslutt i balsamicoeddik og salt. Rør godt og la småkoke til løken er helt myk og kremete. Sett til side mens du lager blåmuggsausen.

Blåmuggostsaus
Ha blåmuggosten, creme fraiche, olje og worchestersaus i en skål. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen. Klipp tilslutt i masse gressløk. Ca. 5-6 ss. Jeg liker mye gressløk, men om du ikke gjør det så har du i mindre.

Stek burgerne i en stekepanne med litt olje og smør. Stek bacon og vips så var alt klart.

Kilde: https://idagranjansen.com/oppskrifter/blue-cheese-burger-med-bacon-karamellisert-lok-og-briochebrod/


Hamburger med mangosalsa

Hamburgerbrød

50 g tørrgjær
500 g hvetemel
2 egg
4 dl vann
3 ss smeltet smør
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 ss melk
1 ss sesamfrø

Hamburger

400 g karbonadedeig
200 g kjøttdeig
1 egg
1 ss dijonsennep
salt og pepper
osteskiver til å smelte på toppen

Mangosalsa

mango
rødløk
chili
koriander
lime

Currydressing

majones
rømme
curry

Tilbehør

salatblader
avokado
tomater
rødløk
bacon
potetgull eller french fries

Mangosalsa.jpg

Slik gjør du:

Hamburgerbrød
Start med deigen til hamburgerbrødene.

Hell 50 g tørrgjær i en bolle sammen med 200 g hvetemel og lunkent vann. La det stå i 10 min for å se om gjæringsprosessen virker.

Hell så i 1 egg, resten av melet, salt og sukker og kjør sammen til en klebrig deig i en kjøkkenmaskin i ca. 6 minutter. Smør en bolle med olivenolje, hell i deigen og sett den til heving til den har doblet i størrelse (ca. 1-2 timer).

Legg så deigen over på kjøkkenbenken og del opp i 6 emner. Rull de til fine runde boller og legg de på bakepapir og hev i 1 time til.

Bland 1 egg og melk og smør forsiktig på bollene. Strø over sesamfrø og stek i ovnen i 15 minutter på 190 °C.

Kilde: https://www.nrk.no/mat/hjemmelaget-hamburger-og-hamburgerbrod-med-avokado-og-mangosalsa-1.11625257